Vrijwilliger worden

Vrijwilliger worden


Wat houdt vrijwilligerswerk bij ons in?

De werkzaamheden van vrijwilligers zijn divers. Het gaat om het begeleiden van deelnemers bij dagelijkse activiteiten in onze timmerwerkplaats, fietsenmakerij, creatieve studio, copyservice, en bij het maken van meubels of pimpen van meubels. We begeleiden de deelnemers om ze een vak te leren in ons talentencentrum. Ook heel belangrijk: tussendoor gewoon een praatje maken. Mede door je inbreng als vrijwilliger komen mensen tot hun recht, leren ze hun talenten ontdekken en kunnen ze uitzien naar het participeren in de maatschappij.

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger krijg je bij ons de mogelijkheid in een aangename werkomgeving zinvol werk te doen. Dit werk levert je veel voldoening op. Je gaat met ons een vrijwilligersovereenkomst aan met daarin de wederzijdse rechten en plichten. Je hebt recht op een reiskostenvergoeding en een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Een kilometervergoeding is mogelijk vanaf een bepaalde afstand. Voor vrijwilligers bieden wij een BHV-scholing.
Vrijwilligers krijgen een aantal keer per jaar een etentje en ze ontvangen een kerstpakket. Ook mogen zij 1 keer per jaar voor zichzelf gebruik maken van onze ontmoetingsruimte waar een feestje georganiseerd kan worden voor bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum.

Op elkaar rekenen

Om bij ons vrijwilligerswerk te kunnen doen is je leeftijd niet belangrijk, je inzet wel. Het belangrijkste is dat onze deelnemers en vaste medewerkers op je kunnen rekenen, want vrijwillig is niet vrijblijvend! We vragen betrokkenheid en een vermogen om goed met mensen te kunnen omgaan. Ook verwachten we dat je handig of creatief bent. Belangrijk is om een luisterend oor te bieden en oog te hebben voor de activiteiten en deelnemers in ons talentencentrum. Kortom: je wilt de handen uit de mouwen steken! Uit ervaring weten we dat onze deelnemers en medewerkers dat zeer waarderen.

Enthousiast geworden?

Zou je bij ons aan de slag willen gaan? We zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Via het aanmeldformulier kun je je direct aanmelden voor een vrijblijvend gesprek met onze coördinator vrijwilligerswerk. Deze is het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en kan je alles vertellen over voorwaarden, onkostenvergoeding, werktijden, samenwerking met andere vrijwilligers en begeleiding.

Meld je aan als vrijwilliger